vrijdag 17 juli 2015

Hoe kies je de juiste barbecue?De keuze voor een barbecue is vergelijkbaar met de keuze voor een auto; wil je een handgeschakelde of een automaat. Een houtskoolbarbecue is te vergelijken met een handgeschakelde auto, er is enige ervaring voor nodig om de juiste temperatuur in te regelen. Een gasbarbecue is binnen 10 minuten op de gewenste temperatuur, handig als je bijvoorbeeld uit je werk thuis komt en direct wilt gaan barbecueën.Gas, elektra en briketten geven in tegenstelling tot houtskool geen smaak af. De barbecuesmaak ontstaat doordat de sappen van het product met de hete ondergrond in aanraking komen, dit verdampt en slaat terug op het product. Om toch een rooksmaak te krijgen kun je rookhout toevoegen.

Een houtskoolbarbecue zorgt voor een lekkere smaak en heerlijke geur, veel mensen ervaren dit als het echte barbecueën. Het is hierbij wel erg  belangrijk om de barbecue veilig aan te steken, hierover de volgende keer meer.

Kies voor een barbecue die groot genoeg is, hierdoor heb je bij vlammen altijd de mogelijkheid om de producten te verplaatsen.

De meeste barbecues beschikken tegenwoordig over een deksel. Deze wordt gebruikt om de warmte vast te houden en te reguleren. Bij een gesloten deksel kaatst de hitte terug, zo wordt het product van weerskanten verhit en dus sneller gaar. Met name voor het garen van dikkere producten is dit heel belangrijk, hiermee kun je voorkomen dat de producten zwart worden aan de buitenkant en rauw van binnen blijven.

Het is verstandig om iets meer geld uit te geven, de betere barbecues hebben een dikkere wand waardoor ze de warmte beter vasthouden. Dit is in de zomer belangrijk, maar zeker in de winter als het wat kouder is.

Op gebied van gesloten houtskoolbarbecues is er de keuze voor een ketelbarbecue (bv Weber) of een Kamado (bv Big Green Egg). Een Kamado zorgt voor de ultieme ervaring en heeft veel mogelijkheden zoals grillen, bakken, koken, stoven, roken. De meeste Kamodo’s hebben een dikke wand van keramiek, hierdoor wordt de warmte erg goed vastgehouden en is de temperatuur nauwkeurig in te regelen. Hierdoor blijven de producten lekker sappig en behouden ze hun smaak. Om deze reden werken we bij Flavour Favour met veel plezier op de Big Green Egg.De ervaring heeft mij geleerd dat je door een goed gebruik van een kwaliteitsbarbecue, deze steeds vaker en het hele jaar door gaat gebruiken. Het wordt echt een verlengstuk van je keuken. Er gaat toch niets boven een heerlijk subtiele barbecue smaak?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten


Blijf op de hoogte!
Schrijf u in om ons laatste nieuws te ontvangen